Nieuws

Dr. Mukwege en Nadia Murad belangrijke inspiratiebron

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is bijzonder verheugd over de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede aan Dr. Denis Mukwege en Nadia Murad voor hun inspanningen om een einde te maken aan het gebruik van seksueel geweld als wapen van oorlog en conflict. Hij maakt zijn felicitaties over aan de twee Nobelprijslaureaten en zegt hen de steun van België toe in hun strijd.

Alexander De Croo: “Dit is een historische dag voor de internationale strijd voor vrouwenrechten en het aanpakken van seksueel geweld in oorlog en conflict.

De voorbije jaren had ik verschillende keren de eer om gesprekken te voeren met Dr. Mukwege en Nadia Murad. De moed en het doorzettingsvermogen van Dr. Mukwege is bijna buitenmenselijk, zijn inzet voor verminkte vrouwen in Oost-Congo legendarisch.

De getuigenis van Nadia Murad over het seksueel geweld en de gruwelijke verkrachtingen van de Yezidi vrouwen in Irak, heeft bij mij een diepe indruk nagelaten. Het was één van de meest indringende gesprekken die ik ooit heb gevoerd.

Hun werk heeft mij geïnspireerd om vrouwenrechten en de strijd tegen seksueel geweld een meer centrale plaats te geven in het Belgische ontwikkelingsbeleid.”

Contact

Alexander De Croo
Vicepremier en minister van Financiën en Internationale Ontwikkeling

  • Finance Tower
  • Kruidtuinlaan 50 bus 61
  • B-1000 BRUSSEL
Open vld omygod.be