Nieuws

Hotels mogen lagere prijzen aanrekenen dan boekingssites

Hotels mogen lagere prijzen aanrekenen dan boekingssites

Belgische hotels mogen binnenkort kamers verhuren aan lagere prijzen dan internationale boekingssites. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist. Tot nu toe moesten hotels op hun eigen website hun kamers aan dezelfde prijs aanbieden dan op internationale boekingsplatformen. Twee derde van de online reserveringen in België gebeurt via het internationale boekingsplatform Booking.com.

Grote boekingsplatforms zoals Expedia of Booking.com verboden tot nu toe hotels om kamers aan een lagere prijs te verhuren dan de prijs op hun platform. Zo’n verbod, vastgelegd in de zogenaamde pariteitsclausules, wordt in de toekomst onmogelijk.

België volgt hiermee het voorbeeld van andere Europese landen. Duitsland, Frankrijk en Italië schrapten dit verbod eerder al. Met positief gevolg: in Duitsland waren er meer kamers online beschikbaar, niet alleen op de website van de hotels, maar ook bij de internationale boekingsplatformen.

Eerljike concurrentie, lagere prijzen

Alexander De Croo : “Mensen moeten kunnen boeken waar ze willen : online, via telefoon of aan de receptie van het hotel zelf. En ze moeten daarbij kunnen rekenen op de laagste prijzen. Tegelijk moeten hoteliers ook de vrijheid krijgen om lagere prijzen aan te bieden, als ze dat willen. Door hen meer vrijheid te geven is er meer eerlijke concurrentie mogelijk.”

Contact

Alexander De Croo
Vicepremier en minister van Financiën en Internationale Ontwikkeling

  • Finance Tower
  • Kruidtuinlaan 50 bus 61
  • B-1000 BRUSSEL
Open vld omygod.be