Nieuws

Alexander De Croo te gast op World Economic Forum in Davos

Vicepremier Alexander De Croo neemt deze week deel aan het World Economic Forum (WEF). Samen met Koning Filip zal hij onder meer een onderhoud hebben met de Chinese president Xi Jinping. Minister De Croo zal in Davos ook spreken over digitalisering en internationale ontwikkeling. 

Alexander De Croo is sinds twee jaar Young Global Leader bij het WEF. Dat is een groep van jonge leidende figuren in de wereld van de economie, technologie, politiek en internationale samenwerking. Samen met onder meer de Zweedse oud-premier Carl Bildt maakt minister De Croo ook deel uit van de “Global Agenda Council on Europe”, de Europese denktank van het WEF.

Op dinsdag staat een bilateraal onderhoud gepland met de Chinese president Xi Jinping. Ons land onderhoudt goede bilaterale relaties met China. De Chinese president bracht in 2014 nog een staatsbezoek aan ons land. Premier Michel was eerder vorig jaar nog te gast in China. Ook economisch is onze relatie met China belangrijk. België is de zesde belangrijkste Europese handelspartner van China, Chinese bedrijven behoren tot de belangrijkste buitenlandse investeerders in België (5de belangrijkste).

Vicepremier De Croo zal tijdens het WEF ook gesprekken hebben over de uitrol van de digitale agenda in België en Europa met onder meer Facebook, Nokia, Huawei en Liberty Global. Daarnaast staan ook contacten gepland over België als investeringsland met onder meer MSD en Novartis.

Het WEF heeft minister De Croo ook uitgenodigd om het woord te nemen tijdens een aantal events en debatten. Zo spreekt hij dinsdagavond tijden een event over het belang van digitalisering voor het internationaal ontwikkelingsbeleid, een domein waar ons land onder impuls van de minister een voortrekkersrol wil opnemen. Woensdagochtend is hij in Davos te gast in een uitzending van Euronews over hoe in diversiteit samenleven nu onze multiculturele samenleving zwaar onder druk staat. Donderdag heeft hij samen met ons Koningspaar en premier Michel een onderhoud met Antonio Gutteres, de nieuwe secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Woendagavond staat het Belgische event op het programma, waar premier Charles Michel een toespraak zal houden voor een gezelschap van internationale bedrijven.

 

 

Contact

Alexander De Croo
Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post

  • Finance Tower
  • Kruidtuinlaan 50 bus 61
  • B-1000 BRUSSEL
Open vld omygod.be